Informatie Najaarscompetitie 2017

Beste Competitiespelers

Het tennisseizoen is deze maand weer van start gegaan met de KNLTB Voorjaarscompetitie. Ondanks dat we nog vol in het voorjaarsseizoen zitten, is het nu ook alweer mogelijk om teams aan te melden voor de

KNLTB Najaarscompetitie 2017. Tot zondag 28 mei 2017 heb je als team de gelegenheid om in te schrijven via de mail: aripolderman@hotmail.com

Competitie spelen is voor veel spelers en verenigingen een van de hoogtepunten van het seizoen. Naast de Voorjaarscompetitie spelen er ook steeds meer tennissers Najaarscompetitie. Tennis draait om wedstrijden spelen. Ook ongedwongen een balletje slaan is heel leuk, maar trainen en jezelf verbeteren om steeds betere resultaten te boeken in competitie en toernooien, is toch wat veel tennissers bij uitstek motiveert. Daarnaast daagt de competitie niet alleen de spelers uit, maar brengt het ook sfeer en gezelligheid op de club. Voor een groot aantal leden dan ook goede redenen om elk jaar terug te keren op de baan.

Wijzigingen Najaarscompetitie 2017

Na een succesvolle introductie van de 8&9-competitie in het voorjaar gaan we ook een 8&9-competitie aanbieden op donderdagavond en zondagmiddag in de Najaarscompetitie. Tijdens een competitiedag worden er twee dubbels gespeeld. Een ploeg bestaat tijdens een competitiewedstrijd uit minimaal 3 spelers.

In de Najaarscompetitie geldt voor de vrijdagavond ‘Compact Spelen’ (toepassing van het Beslissend Punt Systeem en beslissende wedstrijdtiebreak) bij alle thuiswedstrijden.een nieuwe competitievorm is de Heren 35+ (2E-3D) en Dames 35+ (2E-3D) op zondag.

Evenals in de Voorjaarscompetitie 2017 zal de leeftijdscategorie 11 t/m 14 jaar in de Najaarscompetitie worden uitgebreid naar 10 t/m 14 jaar. Verder blijft het mogelijk om in een 10 t/m 14 ploeg per speeldag maximaal één speler op te stellen die één jaar te oud is.

Opstelling in dubbelcompetities

In de Najaarscompetitie mag in een competitiewedstrijd niet tweemaal met dezelfde partner gespeeld worden. Dit is afwijkend in vergelijking met de Voorjaarscompetities in de regio's Noordwest en Noordoost. Hier is men namelijk gewend om met een vaste partner te spelen, wat in de Najaarscompetitie met een landelijke opzet (met overal dus dezelfde regels) niet is toegestaan

Informatie 8&9 competitie.

In 2017 is een nieuwe competitie, speciaal voor speelsterkte 8 en 9, van start gegaan. Een ideale competitievorm voor iedereen die net begonnen is met tennis of voor degenen met speelsterkte 8 en 9 die graag competitie spelen op zijn/haar eigen niveau. In deze nieuwe competitie kan deze groep namelijk op een veilige, aangename en gezellige manier tennissen. De wedstrijden tellen bijvoorbeeld niet mee voor je rating.

De competitie wordt zeven keer gespeeld op donderdagavond en op zondagmiddag. Elke club kan zelf aangeven welk team op welke speeldag wil spelen. Uiteraard kies je per team een speeldag voor de gehele competitieperiode.

Tijdens een competitiedag worden er twee dubbels gespeeld, waarin alle combinaties mogelijk zijn (DD, HD, GD). Zo kan het voorkomen dat twee vrouwen spelen tegen een man en een vrouw. Een team bestaat uit minimaal 3 spelers.

Voor deze competitie geldt Compact spelen, dit houdt in dat het Beslissend Punt Systeem (BPS) wordt toegepast bij de 40-40 stand en in het geval van een derde set een beslissende wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil) wordt gespeeld in plaats van een volledige derde set.

Iedereen speelt in deze competitie op zijn/haar eigen niveau. Deze competitie wordt aangeboden in twee klassen: de eerste klasse voor de 8 en 9 tennissers die al een poosje tennissen en de tweede klasse voor de beginners. Daarnaast draait het in deze competitie minder om de resultaten. Uitslagen tellen niet mee voor de speelsterkte.

Opgeven voor de najaarscompetitie kan individueel of met je team. Stuur een mailtje vóór zondag 28 mei naar:

aripolderman@hotmail.com

Data Najaarscompetitie 2017