KNLTB Wintercompetitie Noordwest 2018/19 (Voorheen RWBC)

Deze wintercompetitie is een gezamenlijke competitie voor teams van verenigingen uit de regio Noordwest: IJmond, Leiden, en Noord-Holland Noord en er wordt in principe gespeeld in poules van acht teams, waarin een halve competitie wordt gespeeld (zeven speeldagen) op donderdag(8&9 Tennis) en  zondag.

Inschrijfmogelijkheden

8&9

3 spelers

Speeldagen:

donderdag: 8 nov, 22 nov, 6 dec, 10 jan, 24 jan, 7 feb, 7 maart.

Zondag: 11 nov, 25 nov, 9 dec, 13 jan, 27 jan, 10 feb, 10 maart.

Verkort Spelen

Met ingang van 2018 geldt Verkort Spelen voor alle dubbelpartijen (DD, HD en GD), bij zowel senioren- als jeugdcompetities. Dit betekent dat dit ook tijdens de KNLTB Wintercompetitie Noordwest verplicht is. Er wordt een beslissende wedstrijdtiebreak gespeeld op het moment dat de stand één set gelijk is. Winnaar van die beslissende tiebreak - en daarmee ook van de partij - is de dubbelcombinatie die het eerst tien punten behaalt met een verschil van twee punten. Deze tiebreak vervangt de beslissende laatste set en dient in MijnKNLTB  ingevoerd te worden als 10-6 of 11-13.

Indeling op teamgemiddelde

Vanaf dit jaar worden alle teams ingedeeld op teamgemiddelde in plaats van teamrechten. Vanwege het beperkte aantal deelnemende teams, is het niet meer mogelijk om een promotie/degradatie regeling te hanteren. Daarnaast zitten er soms grote niveauverschillen binnen de poules. Bij het indelen op teamgemiddelde wordt dit niveauverschil verminderd, wat zorgt voor meer gelijkwaardige wedstijden.

8&9 Tennis: Dubbel Zo Leuk!

Deze competitievorm is ideaal voor iedereen die net begonnen is met tennis of voor degenen met speelsterkte 8 en 9 die graag competitie spelen op zijn/haar eigen niveau. In deze nieuwe competitie kan deze groep namelijk op een veilige, aangename en gezellige manier tennissen. De wedstrijden tellen bijvoorbeeld niet mee voor je rating.

8&9 Tennis wordt aangeboden op donderdagavond en zondagmiddag. Er worden twee dubbels gespeeld, waarin alle combinaties mogelijk zijn (DD, HD, GD). Een team bestaat uit minimaal 3 spelers. Voor deze competitie geldt ‘Compact Spelen’, dat betekent dat er op 40-40 een beslissend punt gespeeld wordt en de 3e set wordt vervangen door een wedstrijdtiebreak.

Teams kunnen in de volgende klassen ingeschreven worden:
- 8&9 Tennis 1e klasse: spelers die al even tennissen, maar zelden tot nooit wedstrijden gespeeld hebben
- 8&9 Tennis 2e klasse; spelers die pas net begonnen zijn met tennissen en geen enkele ervaring hebben met het spelen van wedstrijden

De teams kunnen worden ingeschreven tot 20 september door een mail te sturen naar:

Ariadne Polderman: aripolderman@hotmail.com en /of

Anja Koen: anja.koen@quicknet.nl.