Informatie World Tour Rood en Oranje Voorjaar 2017

Jullie kunnen je allemaal weer aanmelden voor de World Tour voorjaar 2017.

Geef je zo snel mogelijk op via: Noud Drewes

Rood: Ben je tussen de 6 -  9 jaar (geboren 2011 - 2008) en vind je het leuk om wedstrijdjes te gaan spelen op een miniveld met rode ballen geef je dan op voor de World Tour rood.

Oranje: Ben je tussen de 8 – 11 jaar (geboren 2009 - 2006) en vind je het leuk om wedstrijdjes te gaan spelen op een driekwart veld met oranje ballen geef je dan op voor de World Tour oranje.

Als je niet precies weet in welke categorie je zit, vraag je het even bij je trainer.

Er zijn per 2017 een aantal veranderingen doorgevoerd:

• Vanaf 2017 gelden de leeftijdsgrenzen van rood, oranje en groen als adviesrichtlijnen. Daarnaast is er een marge van 2 jaar onder en boven de leeftijdsgrenzen voor kinderen die eerder willen en kunnen doorstromen naar een hoger niveau of liever langer in een lager niveau willen blijven. Dit gaat wel in overleg met de trainer!

• Een team bestaat maximaal uit 6 spelers oa ook om meer team- en verantwoordelijkheidsgevoel te krijgen.

Let op! Het tellen is veranderd

• In Oranje worden er vanaf nu geen tiebreaks meer gespeeld.
  • Oranje speelt nu 5 games met een Beslissend Punt Systeem op 40-40.
  • Zo is er altijd een winnaar en wordt er in de dubbel door iedereen minimaal 1 keer geserveerd.

Data 2017: